Type .SAZAJ

www.saznaj.blog.com.

Welcome to our page.

Cudna oluja u Ajovi




Jednog hladnog jesenjeg popodneva na nebu iznad Ajove pojavio se jedan neobican fenomen. Naime kamere su uspele da zabeleze zaista izvanredno i nevidjeno sudaranje vazdusnih masa i kreiranje ovakvih interesantnih oblaka.

Sve ovo se desilo 3. oktobra prosle godine. "Sloj hladnog vazduha je u to vreme bio na vrhu Des Moines-a, a nadolazeca oluja je uzburkala vazduh, stvarajuci talasanje slicno onome kada bacimo kamen u baru" - rekao je meteorolog Tajm Koleman, sa nacionalnog instituta Svemirske tehnologije u Alabami.

"Kada brod ide kroz vodu, on ispred njega gura vodu na gore. U isto vreme gravitacija je vuce na dole i to predstavlja talas" U ovom slucaju oluja je igrala ulogu broda. To se na radarskim slikama moze i jasno videti. Koleman je takodje istakao da su stanovnici Des Moinesa izjavili da su i oni osetili "talasanje" vazduha iznad glave.

"Jasno se moglo videti i po zastavama to talasanje, u jednom trenutku zastave su se vijorile u jednom pravcu dok posle nekoliko trenutaka naglo menjaju pravac za 180 stepeni" - istice dalje Koleman.

Get Free Music at www.divine-music.info

Get Free Music at www.divine-music.info



Free Music at divine-music.info